Γαλλία: Σε υψηλό 3 μηνών τα CDS ενόψει εκλογών

Το Παρίσι, όπως και η Μαδρίτη πλήρωσαν υψηλότερα επιτόκια στις δημοπρασίες ομολόγων και τα γαλλικά CDS κινούνται σε υψηλό 3 μηνών εν όψει των εκλογών. Έντονη νευρικότητα λόγω φημών για κίνηση της Moody's.

Γαλλία: Σε υψηλό 3 μηνών τα CDS ενόψει εκλογών
Το Παρίσι, όπως και η Μαδρίτη λίγο νωρίτερα, άντλησε τα επιθυμητά ποσά από τις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων, αλλά με υψηλότερα επιτόκια, ενώ τα γαλλικά CDS κινούνται σε υψηλό 3 μηνών εν όψει του α΄ γύρου των προεδρικών εκλογών.

Η γαλλική κυβέρνηση άντλησε 10,5 δισ. ευρώ από δημοπρασίες ομολόγων έναντι στόχου για 11 δισ. ευρώ. Νωρίτερα η Μαδρίτη άντλησε 2,54 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο για 2,5 δισ. ευρώ.

Η Γαλλία πούλησε 3,55 δισ. ευρώ σε ομόλογα που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2014, 1,73 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2015 και 2,7 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2017. Η συνολική ζήτηση ήταν 2,6 φορές σε σχέση με το ποσό που πουλήθηκε, μέγεθος αυξημένο σε σχέση με τις αντίστοιχες δημοπρασίες του περασμένου μήνα.


Οι φόβοι στρέφονται στο Παρίσι εν όψει εκλογών

Τα επιτόκια πάντως ήταν «τσιμπημένα» στις εκδόσεις, και συγκεκριμένα το μέσο yield στην 5ετή έκδοση ήταν 1,83% σε σχέση με το 1,78% στη δημοπρασία του Μαρτίου.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κρίσης χρεών στη δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έχουν κλιμακωθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή 22 Απριλίου.

Χθες, οι πιέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στις γαλλικές αγορές και τα CDS των γαλλικών ομολόγων αναρριχήθηκαν σε υψηλό τριών μηνών εξαιτίας των φόβων για εφαρμογή αντιεπιχειρηματικών πολιτικών μετά τις εκλογές.


Νευρικότητα στις αγορές με φήμες για τη Moody’s

Η άνοδος στα CDS συνεχίζεται και σήμερα, ενώ και τα επιτόκια στα 10ετή ομόλογα του γαλλικού δημοσίου στην αγορά ενισχύονται 10 μονάδες βάσης στο 3,12%.

Εν τω μεταξύ, οι φόβοι για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών έγιναν εντονότεροι σήμερα το μεσημέρι με τη φήμη ότι η Moody’s ενδεχομένως να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, η οποία προκαλεί μεγάλη νευρικότητα στις αγορές. 

Η φήμη για επικείμενη υποβάθμιση από τον οίκο σβήνει τα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, πιέζει το ευρώ και εκτινάσσει σε νέο υψηλό ρεκόρ τα συμβόλαια των γερμανικών ομολόγων Bunds, παρά το γεγονός ότι γάλλοι αξιωματούχοι διαψεύδουν το ενδεχόμενο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v